Младенов: Ислямска държава губи позиции

Снимки 2 Николай Младенов 2

Ислямска държава губи все повече и повече позиции. А пропагандата на джихадистите е на най-ниското си ниво от година насам. Това е мнението на бившия външен министър Николай Младенов, сега координатор на ООН за мира в Близкия изток.

Пред сутрешния блок на БНТ той обясни, че през последните 24 часа бомбардировките в Алепо са се засилили и реално градът се разрушавал в момента.

"Ако се продължава така, градът ще бъде сринат със земята, няма да остане нищо от него. Това е недопустимо, тъй като в него живее предимно цивилно население", посочи Младенов.

По думите му случващото се било безпрецедентно през последните 30 години противопоставяне между САЩ и Русия, от което няма интерес нито едната, нито другата страна, нито която и да е държава в света. Единствената добра новина от Близкия изток е отслабването на Ислямска държава.

Николай Младенов заяви, че никой няма интерес от инфекцията, която сирийският конфликт може да създаде и от това с нея да се заразят много други държави в региона.

"Кризата в Сирия е най-голямата криза в световен мащаб по отношение на международен отзвук, бежанци и сриване на сгради до основи. Търсенето на сериозна политическа воля за решаването й трябва да стане с участието на всички членове на Съвета за сигурност на ООН. Тук е ключът. В противен случай много трудно може да бъде намерено политическо решение", заяви координаторът на ООН за мира в Близкия изток.

 

Източник: Клуб Z

Коментари

коментара