Модни тенденции за Есен 2022? Къде да ги намерим?

Фешън тенденции ни връхлитат отвсякъде – интернет, телевизия, кино. Ето откъде да почерпите точната информация, за да сте наясно с актуалните течения в световния моден океан.

Кой казва какво е модерно? Отговорът е ясен, но само привидно – модата се задава от световноизвестните дизайнери на водещите марки в света. Истината е, че в индустрията са намесени стотици хиляди хора, които също задават нейния дневен ред. Това са супермоделите, които превръщат дадена чанта или обувки в хит, само защото са се появили с тях на парти. Това са звездите от Холивуд, които могат да издигнат или да съборят даден бранд с една публикация в интернет. Това е всеки моден блог, който дава полезна информация и читателите му се доверяват. Това са кроячите и дизайнерите на десетки хиляди марки в целия свят, които се съобразяват с цени на материали, традиции и локални предпочитания.

Да, колекциите на висшата мода са законодателите, институциите, но остават затворени в тесен кръг на колекционери и шепа богати личности. Всъщност, тези изключително скъпи дрехи са създадени за индивидуално носене и за специфична употреба, което прави интересът към тях толкова голям. Реалността на модата обаче е друга. Например, дрехите с изрязани детайли – те са естетически и секси, защото показват плътта, но често са неприложими в ежедневието. Лъскавите копринени костюми в оранжево и лилаво не са толкова подходящи за интензивното ежедневие в корпоративния свят, където дрескодът е по-консервативен и за двата пола. А мъжете с клинове и токчета са по-скоро екзотика, отколкото норма в масовия стил на обличане, което личи и в каталозите на големите модни вериги като ССС.

Модните ревюта

Ето защо, наред с пионерските, предизвикателни и ексклузивни haute-couture колекции, водещите брандове представят и алтернативни такива. Това са ready-to-wear колекциите от по-висок клас. Тези колекции, наречени още prêt-a-porter, се продават в бутици и в малки количества, носят логото на бранда и са изработени от висококачествени материали, но често са по-скъпи. Тези ревюта ще ви дадат прекрасна идея за тенденциите, които предстои да бъдат възприети и от масовата мода, най-простата и достъпна форма на облекло на масовия пазар.

Гледането на prêt-a-porter ревютата е като пиенето на вода от извора. Брандовете не пестят сили и средства, за да представят своите колекции в уникална обстановка с декори, светлинни ефекти и музикален съпровод в модните столици на света. Ако имате време в излишък, това определено е най-добрият начин да се ориентирате в тренда и директно да помислите за есенната си визия. Ако пък ви трябват затворени стилни обувки, разгледайте предложенията на ССС в интернет.

Социалните мрежи

Говорейки за интернет, социалните мрежи станаха неизбежна част от начина ни на живот. И там, сред новините и прогнозата за времето, сред котките и клиповете с рецепти, сред рекламите на перилни препарати и червила, се появяват и снимките от актуалните кампании на модните къщи. С един поглед е достатъчно на разберете, че коктейлните рокли с пайети се завръщат, ватираните якета увеличават обема си и се превръщат в пашкули, а сред актуалните цветове за есента са яркото оранжево и зеления нюанс, наречен “лайм”. Ако имате време, прочетете и коментарите, за да видите как хората реагират на новостите.

Списания и блогове

Списанията и блоговете, посветени на модата и красотата, са толкова много, че е изумително. Въпреки количеството, качеството е най-важно. Четете списания и блогове, които ви дават допълнителна стойност, освен съобщаването на факти и новини. Това са полезните съвети за съчетание на дрехи, за поддържането на обувки, за избора на точните материи. Някои издания дори ни отвеждат зад кулисите, предлагайки задълбочени репортажи, истории от кухнята, интервюта с дизайнери и още полезна информация. Други пък разглеждат предложенията на утвърдени търговци на дрехи и обувки, като например ССС, за да ориентират потребителите и в тренда.

Откъдето и да черпите информация за модните тенденции, помнете едно – красотата е преди всичко увереност. Не тичайте след тенденциите, останете вярна на стила си и винаги ще изглеждате добре.

Коментари

коментара