3 правила при използване на бързи кредити с месечни вноски

Използваме бързи кредити с месечни вноски, обикновено, когато се намираме в трудна ситуация. Разбира се, при всеки трудните моменти преминават различно. За някои ситуацията, при която взимат бърз кредит на вноски може да е заболяване, което изисква скъпи медицински прегледи и манипулации, за други – повреда на колата, с която се придвижват до работа. Спешните разходи са натоварващи, особено когато нямаш достатъчно финанси зад гърба си. Повечето хора имат финансови задължения и за по-малко необходими вещи, като например покупка на по-голям телевизор или по-нов модел смартфон. Всъщност причината, поради която изпадаме в дългове, не е толкова важна, ако знаем какви потребителски избори да направим, за да не губим финансова ликвидност.

Кои са 3-те основни правила, които да спазваме, за да не изпадаме в затруднено положение, когато използваме бързи кредити с месечни вноски?

  1. Винаги планирайте семейния си бюджет

Бюджетът не е нищо повече от водене на отчет за всички приходи, които получаваме, и разходите, които правим. Приходите включват финансови средства като заплащане по трудов договор, граждански договор или договор за конкретна работа. А също и социални помощи, инвалидни пенсии, пенсии и издръжки. Това всъщност е всичко, което подпомага нашият бюджет. Разходите от друга страна включват постоянни разходи (наем, комунални услуги, транспорт, заеми), разходи за храна, битова химия и козметика, разходи за образование и развлечения. Освен постоянните месечни разходи трябва да имате предвид и тези, които се случват инцидентно и непланирано – обикновено те са препъникамъка за един месечен бюджет.

Благодарение на факта, че управлявате домашния си бюджет имате точна представа колко пари получавате и колко харчите. Това знание ще ви позволи да оцените всякакви бъдещи разходи. Ето защо, ако използвате заем на вноски и искате да поддържате финансова ликвидност, трябва да включите цената му в месечния си бюджет. Ако се окаже, че ви липсват финансови ресурси, трябва да анализирате разходите си по-внимателно и може да намалите някои от тях – тези за по-малко съществените нужди например. Така ще създадете и поддържате един буфер, който да може да покрие предстоящата месечна вноска по кредита.

  1. Увеличение на доходите

Колкото и трудно да изглежда, когато планирате по-големи разходи трябва да се опитате да увеличите и доходите си. Може би бихте могли да договорите повишение с ръководителя си или да се включите в допълнителен проект, за който ще получите допълнително възнаграждение. Ако това не е опция, може да потърсите друга по-добре платена работа. Друго вариант е да си потърсите допълнителна работа, която не е свързана с ежедневната ви такава. Помислете дали имате някое умение, с което бихте могли да получавате допълнителни пари и започнете да го използвате.

  1. Нов кредит невинаги ще реши проблема

Изключително важно е да не допускате да изпаднете в ситуация на нови дългове, когато не можете да платите вноските по текущия си кредит/кредити. Ако сте в много трудно финансово положение, вземането на други бързи кредити с месечни вноски може да е лоша идея. Ако сега нямате пари, имайте предвид, че през следващия месец ще се наложи да плащате още по-голяма сума за вноски по кредити. Това може да доведе до просрочия, а липсата на редовно погасяване на задълженията е свързана и със значителни финансови последици. От една страна ще се натрупват наказателни лихви по задълженията ви, а от друга ще започнете да трупате лоша кредитна история.

Използвайте тези 3 съвета, за да сте по-подготвени за трудните финансови ситуации от ежедневието.

Коментари

коментара