SEO за реклама на онлайн магазин

За да бъде един онлайн магазин успешен са необходими много неща. Но най-важното е той да бъде видим в търсачките. За тази цел ще помогне така наречената SEO оптимизация. Какво представлява тя? Става въпрос за сложен процес, който изисква професионална намеса.

Подготвили сме за вас кратък списък със съвети за оптимизация на сайт, които ще ви помогнат да привлечете и конвертирате вашия трафик.

Мета описанието е важно

То оказва изключително влияние върху трафика, колкото и да не ви се вярва. Търсачките обикновено използват описанието, за да формират фрагмент в SERP. По този начин става видно, че мета маркерът повишава шансовете за кликване на връзка към вашия сайт.

Ако искате описанията на вашите страници да са ефективни, използвайте следните препоръки:

Създайте описателни описания

Важно е потребителят да бъде предварително наясно какво ще открие, след като последва връзката.

Уверете се, че описанието е направено така, че да интригува и стимулира търсене на повече информация. Оптималната дължина на описанието е 156 знака, като се отчитат и интервалите. Разбира се, може и да е по-дълго, но големите търсачки не показват дълги описания в SERP.

Също така, добре е да знаете, че включването на описание във фрагмент не е сто процента гарантирано.

Инструменти за уеб администратори на Google

С тяхна помощ можете:

  • Да получавате известия за различни проблеми, например, липса на достъп до сайта, грешен или злонамерен код и др.
  • Следете индексирането на сайта: брой страници в индекса, изключени URL адреси, грешки при индексиране.
  • Следете заявките за търсене, използвани от посетителите на вашия сайт.

Добавете препоръки към продуктовите страници

Когато купувачът си хареса даден продукт, той би желал да види и мнението на други, които вече са закупили този продукт. Ето защо е препоръчително да стимулирате потребителите да оставят отзиви за различните продукти. Също така, от това има и друга полза, защото е чудесен вариант да се сдобиете със съдържание, генерирано от потребителите.

Тук е важно да се отбележи, че говорим само за реални отзиви.

Ето кои препоръки е добре да се следват:

  • Публикувайте всички отзиви, които получавате, включително отрицателните.
  • Отговаряйте на потребителите – благодарете им, обещайте да коригирате евентуалните грешки.
  • Насърчавайте ги да оставят отзиви. Примерно, бихте могли да дадете някакъв бонус, ако потребителят публикува мнение.
  • Трябва да сте сигурни, че сайта разполага с необходимата функционалност, така че потребителите лесно да могат да оставят коментари за продуктите ви.

Оптимизиране на заглавията на страници

Именно заглавието се появява в резултатите на търсачката като линк към вашия сайт. Когато обмисляте заглавия, не пренебрегвайте насоките за писане на добри такива. Вземете предвид също, че едно заглавие следва да е дълго до 60 знака, като в тях се включват и интервалите.

Добавете съдържание към страниците с категории

Страниците с категории на информационните сайтове не предоставят реална стойност за потребителите. Поради това често не се индексират от търсачките. Но, въпреки това, страниците с категории са изключително полезни за потребителите, защото последните започват да търсят подходящия модел от съответния раздел на сайта.

Всяка страница с категория трябва да има уникално съдържание. Например, може да напишете какви групи продукти клиентите ще намерят във вашия онлайн магазин. Желателно е описанието да бъде повече от 300 думи. Не забравяйте, че съдържанието на страниците с категории е за реалните потребители, а не за ботовете.

Направете карта за разпределение на ключови думи

Съпоставете ключовите си думи с URL адреса на вашия сайт. Това ще ви помогне да избегнете канибализацията на ключови думи: популяризиране на няколко страници за едни и същи заявки едновременно. Не забравяйте да актуализирате картата за разпределение на ключови на всеки три месеца.

Поправете грешка 404

Когато някой посетител се натъкне на несъществуваща страница, той би могъл да предположи, че няма да намери информацията, която му е нужна и да напусне сайта. В този случай може да използвате пренасочвания –  пренасочвайте потребителите към подходящи страници.

Ако искате вашия бизнес да се развива скоростно, няма как да минете без помощ от професионална seo агенция. Специалистите ще ви препоръчат най-добрата във вашия случай онлайн реклама.

Коментари

коментара