Хранителните продукти, които винаги трябва да имате в хладилника

Случвало ли ви се е да не искате да излизате от вкъщи, а да имате желание да приготвите нещо бързо и вкусно само от продуктите, които вече имате в хладилника си? Именно днес ще ви представим всички продукти, които е важно да поддържате в хладилника си, за да можете да приготвите ястия за нула време.

Хранителните продукти в хладилника

За да може да се сдобиете с вкусно ястие то трябва да имате няколко продукта, с които да можете да го приготвите. На първо място винаги купувайте яйца, с тях лесно се правят бързи рецепти, включително и миш-маш, палачинки, пържени филийки и дори мъфини.

Млякото е следващият продукт, без който трудно се правят сладки рецепти, ако имате мляко и яйца, тогава направете кекс и се насладете на супер закуска. Свежестта на продуктите веднага ще се отрази и на страхотния сладкиш.

При наличието на сирене и кашкавал си давате възможност за повече солени решения и бързи основни ястия. Като баница, пирожки, мъфини, принцеси и т.н.

Колкото до зеленчуците и плодовете, добавяйте от тях във всяко хранене, за допълнителна свежест. Ако поддържате зеленчуци, то тогава направете богата салата или пък супа. Зеленчукова, крем сума или такава с малко месо би била идеална за обяд и вечеря. При наличието на повече свежи плодове се насочете към лесни салати в комбинация с плочка сирене.

Продуктите в склада

Ако имате склад или шкаф, в който държите пакетирани, вакуумирани или консервирани храни трябва да го поддържате пълен. Денят, в който не ви се излиза може да приготвите бобови ястия. Боб на фурна или сварен с малко сирене и хляб е идеалната храна.

Яде ви се нещо италианско, тогава направете паста с босилкови подправки и сгъстете прясно мляко за сос. Нарежете чери домати и voilà, имате перфектното ястие.

Булгура е страхотен в комбинация със зелена салата или спанак, затова експериментирайте с него.

Ако във вашия склад има грах, а в камерата ви малко пилешко месо, сгответе грах с пиле на яхния и го поднесете с пресен магданоз.

Какво да поддържате в камерата си?

Камерата е мястото, на което трябва да обърнете специално внимание и да поддържате само храни, които са в срок на годност. Трябва да знаете, че месо, което е замразено от повече от 6 месеца вече е негодно. Затова проверявайте често камерата си и я размразявайте, за да може хладилника ви да работи ефективно.

В камерата си може да поддържате тесто. Има теста, които са без яйца и от тях лесно се приготвя пица, питка, хляб, мекици и други тестени изделия. Замразяването на месо не е препоръчително, но за дните, в които не ви се излиза и искате да сготвите нещо набързо е страхотно решение. В камерата си поддържайте замразени свежи подправки, за да запазят аромата си и качествата си за по-дълго време. Както и кори за баница, с които лесно се правят дори сладки изделия.

Замразените зеленчуци са перфектно решение, когато искате да направите гарнитура към основно ястие или пък бърза супа. Може предварително да си направите ваш микс, с вашите конкретни предпочитания и когато решите да правите супа само да изсипете микса. Когато добавите пресни билки ще стане идеално ястие за мързелив ден.

Когато сте оптимизирали мястото в хладилника и скала ще се наслаждавате на много по-качествена храна, много по-прясна и доста разнообразна. Дайте си време, за да свикнете с новите си навици и скоро ще се радвате на резултатите от взетите решения. Новата година е идеално време за промяна!

Коментари

коментара