Проф. Сербезова замрази проекта на новата детска болница

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова спря временно действията по преобразуване на трите дружества, имащи отношение към проекта за изграждане на национална детска болница, съобщиха от МЗ.

Идеята в двора на „Правителствена“ болница да бъде изградена новата детска болница бе съобщена от бившия здравен министър д-р Стойчо Кацаров няколко дни преди края на мандата му. Веднага след това той сложи и подписа си, за да стартира процедурата по преобразуване на дружествата. Това обаче стана причина за протест на медиците, които оказват сливането, и протестно преустановяване на учебните занятия на студентите, които се обучават в лечебното заведени.

В свое писмо до съветите на директорите на СБАЛДП „Проф. Иван Митев“ ЕАД, на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД и на Здравна инвестиционна компания за детска болница ЕАД проф. Сербезова посочва, че взема решението си до изясняване на всички факти и обстоятелства по казуса, посочват още от МЗ.

До окончателното произнасяне на министъра на здравеопазването в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на трите дружества, следва да бъде спряно привеждането в изпълнение на подписаните досега протоколи и решения за преобразуването.

Коментари

коментара