ШАХ С ОРЕШАРСКИ! БСП блокира след новината за новия кандидат-президент

ШАХ С ОРЕШАРСКИ! БСП блокира след новината за новия кандидат-президент

Драгомир Стойнев остана с отворена уста, след като научи в ефир, че бившият премиер Пламен Орешарски се кандидатира за президентските „Не разбрах? Какво за Орешарски? Не вярвам да го е направил, но все пак това е негово решение“, заяви пред Би Ти Ви бившият енергиен министър в кабинета „Орешарски“, който беше в шах от новината.

Народният представител коментира и темата за АЕЦ „Белене“. „Още от 2012 година предупреждавахме, че ще бъдем осъдени за АЕЦ „Белене“. Ние не гласувахме в подкрепа за заема, с който да зе изплати тази сума, защото не знаем какви ще бъдат последващите действия“, категоричен е той.

„Ако ние нямаме нови инвестиции в енергетиката, ще трябва да внасяме електроенергия“, категоричен е настоящият депутат от БСП.

„В цял свят има следния механизъм, тегли се заем, строи се проект, заемът се изплаща 25 години, а останалите 60 се работи на печалба. Ние дори и за „Южен поток“ нямаше да дадем една стотинка“, обясни Стойнев.
„Ако ние не построим АЕЦ „Белене“, тези реактори отиват в музея. Няма кой да ги купи, защото те имат своите особености и са пригодени единствено за площадките в Белене. Така че не мисля, че иранците ще ги купят“, допълни той.

Източник: Pik