ИЗВЪНРЕДНО! Боят между ученици в Бургас бил планиран

ИЗВЪНРЕДНО! Боят между ученици в Бургас бил планиран

Кървавото меле между ученици в бургаската ПГТ „Прф. д-р Асен Златаров” (б. а. бивш ТОХ) е предизвикано от самия пострадал Мохамед Ахмед. Това разказаха свидетели на екшъна между него и Кристиян Георгиев, съобщава Флагман.

Двете непълнолетни момчета си устроили среща „ек на ек” (б. а. един срещу един) след многократни заплахи от страна на Мохамед по адрес на Кристиян. Подобни двубои се превърнали в мода сред младите в града, които често си уреждали подобни кървави спаринги.

Във фаталната вечер на 14 септември Мохамед потърсил Кристиян в зала за видеоигри в ж. к. „Братя Миладинови”. Преди това момчето чуло от приятели, че неговият връстник го издирва и иска да се бият.

„Само ти ли ще ми се правиш на отворен? Излизай да правим ек на ек. Който победи – победи, пак си оставаме приятели”, крещял Мохамед.

Въпреки че първоначално нямал желание да се бие, Кристиян все пак излязъл от игралната зала и се изправил срещу Мохамед. Случката била наблюдавана от поне петима души, приятели и на двамата.

Според Кристиян той пръв е ударен от Мохамед, който сцепил устната му. Младежът, който твърди, че не е имал бокс, отвърнал с кроше и счупил носа на противника си.

Поискал от Мохамед да спре, но той отказал. Последвал втори удар в лицето, с който вече счупил челюстта на своя приятел. Мелето продължило не повече от 2 минути, след което всички закарали тежко пострадалия Мохамед в болницата.

„Лъжа е, че синът ми е имал бокс. Той е спортист и не използва подобни неща. Знае много добре как да се защитава.
Възможно е да му счупи челюстта с юмрук, ако го удари по определен начин. Кристиян е бил предизвикан от Мохамед. Той го е принудил да се защити. Всичко е записано на видеокамерите в района”, каза бащата на Кристиян – бизнесменът Стефан Георгиев.

Двете момчета и всички свидетели на случката вече са били разпитани в полицията. Самият Кристиян също има поражения след боя, за които си е извадил медицинско.

Двамата с Мохамед се познавали от доста време и дори били приятели. Те учели борба в Спортното и тази година трябвало да бъдат в един клас. Мохамед обаче заминал при баща си в Сирия за една година и се върнал през юни.

Според негови познати ученикът коренно се променил след престоя си в размирната държава. Постоянно ходел с нож и създавал проблеми. Преди няколко години неговият баща става комендант на военно подразделение в Сирия, което се бие срещу Башар Асад. В профила на Мохамед има снимки, на които той позира във военна униформа с автомат на фона на танкове.
От няколко дни тийнейджърът си е у дома в ж.к. „Меден рудник”, след като е изписан от варненска клиника.

Източник: Pik

Коментари

коментара