Бащата на изчезналия Съвестин за случая със Сашко: Не вярвайте на врачки

Бащата на изчезналият преди 25 години Съвестин даде важен съвет за търсенето на Сашко.

Това са два различни случая. Сашко не е отвлечен. За какво им е?! Това е 12-годишно момченце. Не става за продаване, не става за осиновяване, бащата няма врагове. Проблемът е, че след толкова денонощия без храна, на студено, нещата не са розови.

Термокамери трудно ще го засекат. Надявам се детето да има късмет и да бъде намерено.“ Това каза пред „България Днес“ Тодор Деянов – бащата на безследно изчезналия преди 25 години Съвестин.

Съветът, който той дава на родителите на Александър и на други, изживяващи подобна трагедия, е да не се доверяват на врачки и гадателки.

Слушах, че проверяват всички сигнали, включително на хора със способности. Няма такива хора. Ако имаше, аз щях да знам и да насочвам всички натам, а не да се чудя как да съдя държавата толкова години, за да имам средства за частно издирване. Това е губене на време. Минали сме по този път, изследвали сме, проверявали сме, няма нищо подобно“, категоричен е Тодор.

За да дочакаш някого, трябва ти да оцелееш. Това правя през последните години. Чакам Съвестин да се върне. Има такива случаи в България и се надявам детето ми да ме потърси някой ден!“, казва Тодор.

Коментари

коментара