Треньорът на Миньор Христо Янев хвърля оставка заради феновете

След вчерашния домакински мач между Миньор и Етър, който завърши без отбелязан гол и за двата отбора, страстите и броженията срещу ръководството на клуба се усилиха. Масово в социалната мрежа недоволни фенове пишат и искат оставката на треньора Христо Янев. 

Само преди дни ръководството на клуба проведе среща с фенове и футболисти. На нея играчите поеха цялата вина за лошата игра и обещаха да се стегнат. Това обаче очевидно не става от днес за утре, осоено когато отборът е разклатен от липсата на ключови играчи. И въпреки, че не загубиха, миньорци не успяха и да победят, което разгневи допълнително феновете.

Христо Янев дойде с добра заявка в Миньор, с хъс и желание за работа и поведе клуба към успехи. Това обаче не трая дълго, тъй като отборът не успя да задържи най-добрите си играчи, които отидоха да градят кариера в други клубове. Кризата и липсата им се усети с пълна сила в серия от загуби, а момчетата така и не успяха да се мотивират.

Феновете съответно побесняха и поискаха оставката на ръководството.

Именно заради тях, Христо Янев е поискал да си подаде оставката пред ръководството на клуба, разбра ZaPernik.com. Въпреки, че Янев заяви, че натиск може да усеща само от ръководството на клуба, а към момента отоношенията му с изпълнителния директор Велизар Димитров са перфектни, очевидно нервите му не са издържали и той е взел  тежкото решение да напусне.

„Аз решението, което съм взел, е много ясно и много  чисто. Но първо трябва да го изговоря с изпълнителния директор Велизар Димитров и с кмета на града Станислав Владимиров“, каза Христо Янев след мача с Етър.

Стадион „Миньор“ не е първи и последен стадион, на който ще бъда. Всеки треньор трябва да получи добра обстановка за работа. Да бъдем честни – миналата година никой не очакваше да направим това, което направихме. Имахме две дълги серии без загуба. Но по време на лятната подготовка ни напуснаха някои основни футболисти. Но негативните резултати и контузиите на някои основни играчи, повлияха да сме в тази ситуация„, разказва треньорът.

Но явно за „верните до смърт“ фенове никой треньор няма да е достоен за клуба Миньор-Перник. Вероятно те биха се справили много по-добре ако са на мястото на Янев и се чудим как така още никой от тях не се е цанил за старши, за да поведе клуба към победа. Или просто е по-лесно да стоиш на трибуната и да плюеш другите, поели тази отговорност. Някои  фенове стигат и до истински фанатизъм що се касае за емблемата на футболния клуб, като наричат Стадиона „храм“, а страстта си към отбора „религия“.  Около 500-тинте човека запалянковци, заради които част от данъците на перничани отиват за издръжка, дори недоволстват, че средставата предивдени за ремонт на стадиона са пренасочени към по-общестевно значими ремонти за града. В същото време от „верните до гроб“ членски внос за издръжка на клуба или поне покриване на глобите, които отбора отнася основно по тяхна вина, са има няма 200 човека.

А Община Перник – респективно ние, гражданите –  даваме стотици хиляди лева за целия този футболен театър.