Пожари в Перник: Зърнокомбайн се подпали по време на жътва, за втори път пламна гора

Четири пожара в Пернишко през изминалото денонощие.

Зърнокомбайн е горял в пернишкото с. Богданов дол. Пламъците избухнали около 18, 50 ч. по време на жътва. Причината е късо съединение. Няма пострадали хора, нанесени са сериозни материални щети на машината.

Около 20, 30 ч. е подаден сигнал за пожар в ел. табло на ул. „Стримон“ в областния град. Отново причината е късо съединение. Щетите са минимални – унищожен предпазител.

Паянтова постройка е изгоряла в трънското с. Неделково. Сигнал за разразилите се пламъци е подаден около 14, 00 ч. Два екипа пожарникари от Трън и Брезник реагирали на повикването. Бараката е изгоряла, но са спасени съседни жилищни и стопански сгради.

В ранните часове на деня – около 06, 15 ч. е пламнала гората в радомирското с. Дрен. Пожарникари от Радомир и Земен локализирали пламъците. Унищожени са около един декар иглолистни насаждения, а е спасен неголям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън.
Това е втори пожар за изминалите два дни в селото. Преди ден отново в резултат на небрежност при боравене с открит огън изгоряха около един декар борови насаждения.

Коментари

коментара