Футболна драма: 50 фена на Миньор нахлуха на терена с факли и димки, отборът им падна безславно

Добруджа успя да се наложи с 2:0 като домакин над Миньор (Перник) в мач от 2-ия кръг на Втора лига.

Тимът от Добрич дори завърши двубоя с 10 души, след като Андриан Димитров получи директен червен картон.

Първият интересен момент в мача дойде във 2-ата минута, когато около 40-50 фенове на Миньор нахлуха на терена и търсеха провокация с домакинската агитка чрез факли и димки. Така срещата бе спряна за около 6 минути, но всичко се успокои, когато малко след това се появи и полицията, пише sportal.bg

Иначе Добруджа контролираше почти цялото първо полувреме и това даде резултат в 16-ата минута, когато двамата централни защитници на Миньор се опитаха да разиграят топката, но Андриан Димитров се възползва от тяхна грешка и успя да отнеме. Футболистът на Добруджа остана очи в очи с вратаря и не сбърка – 1:0.

В 28-ата минута Ивайло Лазаров можеше да удвои, но пропусна дузпа. Така до края на полувреме резултатът остана непроменен.

В 56-ата минута голмайсторът Андриан Димитров бе изгонен с директен червен картон, след като удари противников състезател без топка. Въпреки че останаха с човек по-малко, Добруджа успя да вкара втори гол. Той дойде в 58-ата минута, когато Мартин Милушев реализира от близко разстояние.

Така след първите два кръга и Добруджа, и Миньор имат по 3 точки. В следващия кръг добричлии гостуват на ЦСКА 1948 II, а перничани приемат новака Крумовград.

Коментари

коментара