НАГЛОСТ! Перничани разбиват катинари и си разхождат кучетата по новия терен за тренировки на деца в кв. Изток

Само преди няколко години децата от футболната школа на Металург в квартала тренираха и лющеха колена къде ли не, заради липсата на адекватна тренировъчна база.

300 човека се събираха на стадион „Металург“ в знак на протест, за да се направи нещо за децата им. Малчуганите бяха принудени да ползват градските футболни площадки за тренировките си, като дори се е случвало късно вечер да тренират по тъмно, осветени от фаровете на колите на своите родители. 

Мечтата им за адекватен футболен терен за тренировки се сбъдна, когато след достатъчно дълго забавяне все пак се построи изкустевеното игрище непосредствено до стадион „Металург“ по проект на общината финансиран частично от БФС и Министрестввото на спорта.

НО….

ето какво се случва от известно време на въпросния терен: случайни граждани разбиват вратите, влизат вътре и нарушават тревната настилка. По снимките, които ще видите се вижда как непукистите си разхождат и домашните любимци на тревата, предвидена за тренировки на малките металурзи.

Какво казват от  Академия по футбол Металург?

„Все по-често получаваме сигнали за нарушители, които влизат на изкуствения терен на територията на ст.Металург, като разбиват вратите или огъват мрежата. Ето една снимка на граждани, които дори разхождат кучетата си на терена, при заключени врати и катинари. Този терен не е за обществено ползване и не може да влиза всеки, когато си поиска.

Ние от ръководството на клуба и от името на община Перник, молим гражданите да разрешим този проблем. Има достатъчно места за разходка на животни, гората е само на 200м от терена, както и много клетки в града, които са създадени за обществено ползване.

На този терен всекидневно тренират стотици деца !“

Снимка: Футболна Академия Металург Перник
Снимка: Футболна Академия Металург Перник

След като и очевидното не става ясно, не е зле от кметство Изток да сложат обяснителна табела на оградата, за да знаят гражданите на Перник, че това е футболно игрище, предназначено за тренировки на футобните школи и че ако всеки влиза за разходка на кучето или на бебето, много скоро, теренът на който тренират стотици деца ще бъде съсипан.

Дали обаче и това ще спре непукистите?

Коментари

коментара