Добрата новина в ZaPernik.com: Супер модерно футболно игрище последен клас за децата на Квартала

На супер модерно игрище с настилка от последен клас ще ритат детските футболни школи в квартал Изток. Дългоочакваното и обещано от БФС ново футболно игрище до стадион „Металург“ ще отвори вратите си до броени дни, разбра ZaPernik.com.

Проектът е съвместен с Община Перник и БФС и стои от дълго време. По настояване на общинското ръководство на Перник той е изваден от чекмеджето и вече е на финала да се реализира.

Вече е положена настилката на игрището, която е от най-модерен последен клас. Използвана е за първи път на изкуствено игрище технология шокпе – ударопоглъщаща настилка, която предпазва от удари.

По проект Община Перник има за задължение да изгради инфраструктурата около игрището. Изравнен и засипан е терена, изградени са бордюри, прави се ограда. Очертанията са готови, засипва се кварцовия пясък. Съвсем скоро ще се монтират и вратите и мрежите и до 20 дни игрището ще е готово за игра, съобщиха за zaPernik.com от общината.

Игрището струва над 250 000лв., които са дарени от Българския футболен съюз. А община Перник е инвестирала 150 000лв. Отделно в капиталовите разходи на бюджета на града са заложени средства около 70 000лв. за осветление на игрището – така че то да светне като това в кв. Димова махала.

Новото игрище ще се ползва от децата в детско-юношеските школи в кв. Изток, Най-голяма е школата на ФК „Металург“. Припомняме, че преди време около 300 деца и техните родители излязоха на протест на стадиона за това, че няма адекватна тренировъчна база за малките футболисти. Теренът на стадиона не е опция, тъй като тревната настилка се съсипва. Момчетата от школата на Металурзите бяха принудени да тренират по игрищата в междублоковите пространства.

Имаше и случай, в който бе прекъснато осветлението на едно от тях и малчуганите проведоха тренировката си на запалените фарове на автомобилите на родителите си.

 

 

Коментари

коментара