Ще има ли арести? В Перник стартира специализирана полицейска операция заради случаите на насилие

Във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления от днес, 15 юни, стартира специализирана полицейска операция на територията на Перник.

В действията участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП, съобщиха от полицията.

Преди ден в Перник пребиха бивш футболист на „Миньор”. Румен Андонов е със счупена челюст и е настанен в „Пирогов”.Съпругата му твърди, че е нападнат от 18-годишно момче. По думите ѝ младежът е нападал и други хора в града. Това е причина в града да стартира специализирана полицейска акция.

Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите, съобщават от МВР.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, ОДМВР – Перник уточнява, че на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

На 12 май е образувано досъдебно производство за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение, на 11.12.2022 г. – в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. – в близост до зала „Кракра“ в областния град.

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като, според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на областния град, като на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12 юни, като по медицински причини, е освободен. В хода на разследването са установени и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районната прокуратура в Перник, към 15 юни, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: