Бизнесът излапа старите офиси на ГЕРБ в Перник за луди пари! Торти „Романтика“, „Медената питка“ и магазин за обувки ръсят по 3 бона месечно, за да стъпят на улиците „Благой Гебрев“ и „Търговска“

Бизнесът излапа досегашните партийни офиси на ГЕРБ в Перник за луди пари, научи ZaPernik.com. След като новия кмет на Перник Станислав Владимиров изхвърли всички партии от апетитните терени, каза, че ще ги даде на търг на частници, за развиване на търговска дейност. Така и стана.

Досега Община Перник прибираше от партиите жълти стотинки месечно за наем на партийните офиси, защото по Закона за политическите партии те имаха право на офиси. Партиите си бяха взели топ места, а някои от тях преотдаваха имотите на трети лица и сумите, прибирани отиваха в черни партийни каси.

Новият кмет на Община Перник сложи всички партии в една сграда – административната сграда на улица „Радомир“ 1, на гърба на Община Перник. И отдаде празните помещения на търг.

Какъв е резултатът:

Помещението на ГЕРБ Перник на улица „Търговска“ 30 е взето от фирма, която ще продава обувки срещу наем от 2925 лева месечно.

Помещението на ГЕРБ Изток на улица „Благой Гебрев“ 20, до вход А е взето от торти „Романтика“ срещу наем от 3105 лева.

Помещението, което досега се ползваше от цветарски магазин на ул. Благоей Гебрев 20, до вход Б е взето от торти „Медената питка“ за 2347.50 лева.

Помещение на улица „Карл Маркс“ 1 , което досега е било за осветителни тела, ще остане със същата дейност  срещу сумата от 426.50 лева.

Само от тази врътка, Община Перник ще прибира около 10 000 лева месечно, което е над 100 000 лева годишно повече приходи в хазната.

Остава бизнесмените да успеят да разработят новите си търговски обекти, за да покриват разходите си за наем и да имат печалби.

Коментари

коментара