Пълна програма за Деня на града -19 октомври

Михаела Филева, групите „Скандау“ и „Тангра“, Денислав Димчев и Балан ще бъдат звездите, които ще участват в празничния концерт по повод Деня на град Перник на 19-и октомври. Концертът ще започне в 18:00 ч. пред Двореца на културата. А от 17:00 ч. тийн звездите Денислав Димчев, Балан, Еляса и Йоан – Петър ще раздават автографи на своите фенове.

Тържества ще има през целия ден. Празникът ще започне в 9:00 ч. с литургия в храм „Св. Иван Рилски“. В 10:00 ч. ще бъде открита тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде обявен почетният гражданин на Перник за 2020 г.

Официалното откриване на празника ще започне в 11:00 ч. с ритуал за издигане на националния флаг, празнично слово на кмета на община Перник Станислав Владимиров, връчване на годишните награди „За принос“ и фолклорен концерт.

От 11:30 ч. най-малките перничани могат да се забавляват на детския есенен панаир организиран от Регионалния исторически музей. В 16:00 ч. в музея ще бъде открита изложбата „Будители от Пернишко“.

От 12:30 любителите на изкуството ще могат да разгледат изложбата „Живопис и графика на Иван Стратиев“ в галерия „Любен Гайдаров“. В 15:00 ч. ще започне младежката програма пред Общинския младежки дом – Перник.

В 14:00 ч. на централния градски площад ще бъде открито състезанието с тротинетки за деца от 5 до 12 години, в 16:00 ч. Майсторите на танца ще проведат уъркшоп по различни видове танци.

Пълна програма на празника можете да видите тук:

09:00 ч.
Храм „Св. Иван Рилски“
Света литургия

09:30 ч.
Пл. „Св. Иван Рилски“
„100 години от освещаването на Минната църква“ – мобилна изложба на РИМ

10:00 ч.
Конферентна зала
Дворец на културата
Тържествена сесия на Общинския съвет

11:00 ч.
Пред Двореца на културата
Официално откриване на празника:

– Ритуал за издигане на националния флаг
– Празнично слово на Кмета на община Перник
– Връчване на годишните награди „За принос“
– Фолклорен концерт

11:30 ч.
Пред Подземния минен музей
Детски есенен панаир

12:30 ч.
Галерия „Л. Гайдаров“
Живопис и графика на Иван Стратиев – художествена изложба

15:00 ч.
Пред Общинския младежки дом
Артистична програма

16:00 ч.
Регионален исторически музей – експозиция
«Будители от Пернишко» – изложба

17:00 ч.
Пред Двореца на културата
Фен среща с Денислав Димчев, Балан, Еляса и Йоан – Петър

18:00 ч.
Пред Двореца на културата
Празничен концерт с Михаела Филева, група „Скандау“, група „Тангра“, Балан, Денис Димчев, Еляса и Йоан – Петър и изява на младежки творчески формации

Фойерверки

Коментари

коментара