Как неадекватното „ВиК“ остави блокове в центъра на Перник без вода?

Голям скандал тресе центъра на град Перник. Няколко блока в най-централната част на града, около ул. Търговска и улица Отец Паисий са оставени без вода вече втори ден, научи „За Перник“.

Проучване на сайта установи, че причината за това е неадекватното поведение на водното дружество, което е пропуснало да върже отклонение за водата.

Държавното „ВиК“ лъже, че в района има авария, но истината се оказва съвсем друга.

Фирма „Райкомерс“, която прокопава града и слага новата тръба за вода съгласуват с „ВиК“ къде трябва да бъдат вързани отклоненията за блоковете, на които се подменя водопровода.

Само, че разклонение при първия блок до Руското училище в центъра на Перник остава без вода, защото „ВиК“ смятало, че блока бил вързан от едно място, а то се оказало, че когато пуснали водата – не било така.

И сега „ВиК“ не знае как да се върже блока и пуска слуха, че има авария, причинена от фирмата, която копае водопровода, за да спечели технологично време.

В същото време от „Райкомерс“, въпреки, че сипят лъжи по тях, решават да помогнат, като с подземни камери в момента търсят разклонението за блоковете без вода, за да бъде заустени и те.

В това време, хората са без вода.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: