Ето как започна учебната година в Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров откри новата учебна година в ГПЧЕ „Симеон Радев“. Пред учениците от осмите класове и учителския колектив на училището той заяви, че годините прекарани в Езиковата гимназия са едни от най-емоционалните за него.

„За мен е удоволствие да се върна в Езиковата гимназия, повече от двадесет години след като завърших това прекрасно училище. То ми даде основата и хоризонта за развитието ми. Сигурен съм, че и на вас ви предстоят най-хубавите години досега. Ще трябва обаче да положите огромен труд, за да може след това много по-леко да сбъднете мечтите си в професионален и човешки план. Пожелавам ви най-вече много здраве, много усмивки и успехи. На добър час!“, каза още градоначалникът.

Директорът на ГПЧЕ „Симеон Радев“ Теменужка Крумова благодари на учениците, че са избрали училището, за да продължат своето образование.

„Миналата учебна година беше нелека за всички нас, но успяхме да превърнем трудностите във възможности“, добави тя.

„Ще дадем всичко от себе си, за да се нареди отново нашата езикова гимназия сред 100-те най-добри училища в България, както беше и през изминалата година. Убедена съм, че в края на тази учебна година ще се поздравим с добри резултати“, каза още директорът на гимназията.

Зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев бе гост на откриването на учебната година в VII ОУ „Г.С.Раковски“ и VIII ОУ „Кракра Пернишки“

„Няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание на детето си, затова на вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. Какво по-хубаво от това, чрез Вашият професионализъм, благородство и всеотдайност, да дадете на бъдещото поколение увереността и силата, с която да вървят напред“, каза инж. Стоицев.

„Радостен съм, че след трудния за всички втори срок на изминалата учебна година днес откриваме новата присъствено в училище. Пожелавам на всички да бъдем здрави, а децата да имат много успехи и радост в обучението“, заяви зам.-кметът Стефан Кръстев на откриването на новата учебна година в XI ОУ „Елин Пелин“.

Той пожела на учителите да бъдат все така креативни, търпеливи и силни в тези трудни времена. По- късно той бе гост на учениците и учителите на Професионалната гимназия по икономика. Секретарят на общината Мартин Жлябинков присъства на откриването на учебната година в X ОУ „Алеко Константинов“ и СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“.

„Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето“, каза Жлябинков пред беронци.

Коментари

коментара