Момичетата на РИАЛ Ковачевци фантастични, 14-годишната Гери направи дебют

Във II кръг от Държавното първенство по футбол за жени сезон 2020-2021 футболистките на РИАЛ Ковачевци надделяха като гост над отбора на ЛП Суперспорт (София) с резултат 3 – 4. Футболната среща се игра в събота 12.09.2020 от 17:00ч на стадион „Обеля“ в гр. София, съобщиха за zapernik.com от клуба.

Мачът можеше да бъде решен още в първото полувреме, където инициативата бе изцяло на футболистките на РИАЛ, изпускайки сто процентови положения за отбелязване на гол.
Състезателките на РИАЛ започнаха силно първата част като владееха топката и темпото на игра.

Създадоха множество ситуации пред вратата на софиянки като логичното се случи и още в петата минута на мача с бърз пробив и хладнокръвно завършване на атаката младата състезателка Преслава Йорданова откри резултата в срещата.

Малко по-късно с индивидуален пробив капитанката на РИАЛ – Алисия Робертева преодоля защитата на ЛП Суперспорт и със силен и точен удар удвои резултата. Първото полувреме приключи с минималното 0 на 2 в полза на момичетата от Ковачевци.

Второто полувреме започна колебливо за състезателките на РИАЛ, които имайки превес над своя опонент през първата част подцениха мача и съвсем закономерно бяха наказани с изравняване на резултата.

Този развой на срещата принуди промяна в игровия план на отбора на РИАЛ, който донесе положителен резултат като централната защитничка Петя Александрова отбеляза гол и резултата стана 2 – 3 в полза на отбора от Ковачевци. Този резултат внесе спокойствие в редиците на червените, но за съжаление отборът на ЛП Суперспорт успя да изравни.

Желанието за победа от страна на състезателките на РИАЛ надделя и с пробив на Преслава Йорданова в края на футболната среща резултатът стана 3 – 4 в полза на РИАЛ Ковачевци.

Дебют за отбора направи и 14 годишната състезателка от школата на РИАЛ Гергана Дамянова.

Събота (26.09) в III кръг от ДП жени Риал Ковачевци посреща отбора на „Локомотив“ Стара Загора на стадион „Димитровец “ с.Ковачевци от 16:00ч.

Коментари

коментара