Закриха Базара на книгата в Перник с полиция и пожарна. Полицейското куче Рекс събра децата на площада

В последния ден на благотворителния Базар на книгата, децата на Перник имаха възможността да се запознаят с работата на полицаи, пожарникари, лекари и зъболекари.

На Централния градски площад те можеха да разгледат полицейски и пожарни автомобили, линейка и мобилен зъболекарски кабинет.

Всеобщ любимец на малките пък стана следовото куче Рекс. Децата имаха възможност да разгледат и оборудването, с което са снабдени автомобилите, а доброволците от БМЧК – Перник показаха различни техники за първа помощ.

Зам. – кметът на община Перник Стефан Кръстев благодари на ОД МВР – Перник, Центъра за спешна медицинска помощ, Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението, БМЧК, клоунът Бонбончо и маг Жиров за това, че са се включили в инициативата, която ще подпомогне лечението на наши съграждани.

“ Искам да изразя специални благодарности за Венеция Данаилова и Катрин Богданова, за прекрасната организация на благотворителния базар. Благодарим и на всички перничани, които обогатиха библиотеките си и по този начин помогнаха, за да съберем сумата, която ще обявим след края на базара“, каза още Кръстев.

 

Коментари

коментара