300 бона връща Топлофикация Перник на абонатите си

Близо 300 000 лева трябва да върне на абонатите си „Топлофикация Перник“ за миналия отоплителен сезон на база на изравнителните сметки, съобщи изп. директор на дружеството Любомир Спасов.

Изравнителните сметки показват, че за миналия сезон Топлофикация има да връща повече, отколкото да получава като доплащане., каза  Спасов.

Абонатите сами ще преценят дали да получат парите си на касите на дружеството или пък сумата да им бъде приспадната от сметките, които ще трябва да плащат за новия отоплителен сезон.

Според Любомир Спасов надплатените сметки се дължат на по- топлия сезон в сравнение с предишния.

Очаква се от 14 септември да започне сключването на индивидуалните договори „Лоялен клиент“ за следващия отоплителен сезон. Те ще включват отново 11 равни вноски, изчислени на база потребление на топлинна енергия от предходния едногодишен период.

Любомир Спасов:

„Имам идея, за да не се струпват хора пред касите и офисите на дружеството, тези които са имали договори до момента да потвърдят със заявления новата стойност и да продължим, защото другите условия няма да се променят. Остават отстъпките в първата и в единадесетата сметка от по 30 процента, остава отстъпката от 10 процента при издължаване наведнъж на всички 11 вноски.

Абонатите, които не са имали индивидуални договори, но искат да сключат такива, ще трябва да отидат на място.

Share Button

Коментари

коментара