Първата прожекция в лятното кино на Перник стартира на 13-ти август – ПРОГРАМА

След седемгодишно прикъсване ще отвори врати лятното кино на Перник. Официално киното ще стартира на 13-ти август, а първата филмова прожекция ще започне в 21:00ч.

Филмът, който ще открие поредицата от хитови заглавия, в киното, което се намира зад сградата на ОД МВР – Перник е българската продукция„Диви и щастливи“. Цените на билетите за прожекциите от подготвената програма ще бъдат 5 лв., а за премиерите 6 лв.

Филмите, които ще бъдат прожектирани в Перник са сред последните показани по кината преди началото на извънредното положение у нас, както и първите премиери, които се показват в световен мащаб.

Билети ще могат да се закупуват всеки ден след 19:00 ч.

Припомняме, че Община Перник започна почистване и реновиране на лятното кино, което се намира в близост до Западен парк. Теренът беше разчистен от храсти и дървета, а седалките пребоядисани и обновени. Екранът също е боядисан със специална боя.

Възстановяването на киното в Перник е съвместна инициатива между Община Перник и „Кинополис“. Фирмата, която обслужва и кино залите в изграждащия се в момента МОЛ в Перник ще се грижи за техническата част за едно добро прекарване на перничани.

„Кинополис“ ще осигури техниката, с която ще бъдат проектирани най-хитовете филми и премиери, които се пускат в кината у нас. Естествено на входа ще се провадат пуканки и безалкохолни напитки. Повече информация за програмата ще има в началото на новата седмица.

 

 

Коментари

коментара