Двамата братя, нападнали и ограбили баба от пернишко, остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Т.Л. и П.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.  Това съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че на 01.08.2020 г. обвиняемите нападнали и заплашили осемдесет и две годишна жена в къщата й в с. Чуковец, община Радомир. Грабителите отнели от пострадалата парична сума в размер на 2000 лева и мобилен телефон.

От МВР Перник направиха цяла пресконференция по случая, съвместно с прокурори и разследващи. Обикновено подобни битови престъпления са сводка в ежедневния полицейски бюлетин, а пресконференции се свикваха за тежки криминални престъпления , свързани със убийства, наркотици или залавяне на големи престъпници.

На пресконференцията стана ясно, че жената е била вързана преди да бъде ограбена. Първоначално бе споменато, че жената е и бита, но малко по-късно прокурорите отрекоха това да е така. Двата братя са от София по регистрация.

За извършено от тях престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години. Разследването продължава.

Коментари

коментара