Нещо ужасно се случи на ул. Пирдоп в Перник! Хората не могат да дишат, излязоха от домовете си

Силна миризма заради голямо изтичане на газ в канализацията са усетили жителите на улица „Пирдоп“ в Перник днес. За това съобщи до zapernik.com Емил, който е подал сигнал на тел. 112.  Инцидентът е от тази сутрин, казва Емил, който живее на въпросната улица.

На място е дошъл представител на газификационната фирма, но той е твърдял, че проблемът не е от тях. Изпратен е и екип на пожарната, които промиват шахтите. По думите на Емил миризмата е толкова фрапиращо силна, че едва се диша. Хората са излезли навън, тъй като не могат да дишат в домовете си.

Ето какво разказва той за читателите на zapernik.com:

„Живея на ул. Пирдоп. Там сутринта имаше изтичане на газ в канализацията, обадих се на 112. Изпратиха екип на фирмата по газифициране , но човекът твърдеше, че „не миришело на тяхната газ“. Стори ми се странно и отново позвънях на 112 , откъдето ме свързаха с пожарната в Перник. Дойде техен екип , който установи адската миризма и сега ще промиват шахтите. Къщите на цялата пресечка на Пирдоп , номерата около 30, са навън , тъй като не могат да дишат в домовете си.
Екипът на Пожарната твърди , че миришело на пропан бутан , без да се измерили с необходимите уреди. Не може да се твърди по нюх какъв тип газ се разпространява. Съмненията ми са ,че покрай смяната на водопровода , са спукали някоя газопреносна търба и се просмуква някъде в канализацията.

Миризмата вътре е нетърпимо силна и определено излиза от каналите вкъщи.
Само Господ е бил с нас ,че се случи в светлата част на денонощието.

В момента отново предствавители на фирмата доставчик на газ са там и увещават хората ,че не е от тях. Твърдят , че някой е изсипал в канала друго вещество.
Странно какво количество трябва да е било изсипано , че цяла улица да не може да диша вкъщи“, пише Емил.

 

Коментари

коментара