Заради жалби от пътници: Областният управител на Перник започва проверки по линията София – Перник

Областният управител инициира извършването на проверки на транспортните фирми извършващи превоз по линията София – Перник

След постъпили жалби и сигнали от граждани за нарушения при извършване на обществения превоз на пътници по линията София – Перник, д-р Александър Александров сезира отговорните институции. В конкретния случай това са Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” /ИААА/  и „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД .

В отговор от ИААА уведомяват, че служители от областните отдели на гр. Перник и гр. София са извършили проверка по отношение на спазването на възложените маршрутни разписания на превозвача „Юнион Ивкони” ООД. Установени са многократни неизпълнения на разписанията, за които е съставен акт за установяване на административно нарушение на фирмата.

От своя страна БДЖ посочва, че е извършен задълбочен анализ на причините за зачестилите закъснения на ранните и вечерни влакове обслужващи пътниците от Радомир и Перник за София и от София до Перник и Радомир. Причините за тях са инцидентни, от възникнали непредвидени обстоятелства, както и от планираните наложителни ремонти на локомотивите и железопътната инфраструктура. От 11 декември влезе в сила новия График за движение на влаковете на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Голяма част от направените промени в него са съобразени именно с постъпили предложения и молби от областните и общински администрации, друга част – с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав. Така в сутрешните часове влаковете по направлението Перник – София се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер композициите по направлението София – Перник се движат на интервал от 40 минути.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply