Църковните храмове под конвой от полицаи за Великден

ОДМВР – Перник със засилен контрол за спазване на противоепидемичените мерки по време на Великденските празници

Служители на полицията ще се грижат за обществения ред и сигурността в областта по време на Великденските празници, за спазване на противоепидемичните мерки. Необходимо е стриктно да се изпълнява разпореденото в заповедта на министъра на здравеопазването.

Призивът на ръководството на ОДМВР-Перник към гражданите е да си останат по домовете и да не предприемат пътувания без да има неотложна нужда. Особено внимание ще се обърне на църковните храмове, които ще бъдат обезпечени с достатъчен брой полицаи.

Проведени са срещи със свещениците за осигуряване на мерки за безопасното им посещение. Специално ще се акцентира върху спазването на социалната дистанция и за носенето на предпазни маски. Засилен ще бъде и контрола на пропускателните пунктове.

Жители на областта, които предприемат пътувания, трябва да докажат неотложна причина, която налага това, в противен случай ще бъдат връщани. Декларациите на гражданите са подложени на сериозна проверка.

Пазарите ще работят и днес 16 април /четвъртък/, след което ще останат затворени за три дни. В понеделник 20 април отново ще обслужват клиенти. Ще продължат и проверките на граждани, поставени под карантина.

Служители на РДПБЗН са извършили проверки на местата за богослужения по линия на пожарната безопасност, при които не са констатирани нередности. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари. При инциденти, произшествия, извършени престъпления и възникнали пожари сигнали могат да се подават на единния европейски телефонен номер 112.

 

Коментари

коментара