На вниманието на прокуратурата: Новият шеф на ВиК Перник Борислав Иванов се опитва да сменя водния режим в разрез с българските закони

Нещо нечувано се случва в Перник в момента, което трябва да предивзика вниманието на прокуратурата в България, сигнализира zaPernik.com.

Новият директор на ВиК Перник – радомиреца Борислав Иванов е превишил всичките правомощия, които има и след като в петък обяви режим на водата, който е съгласуван с Община Перник, вода да има от 6 сутринта до 22 часа вечерта, вчера имаме съмнения, че прави огромно престъпление, като променя еднолично режима на вода от 12 до 22 часа. Това е с шест часа по-малко, за сметка на перничани.

Новият режим на водата става в разрез с всички необходими по закон клаузи,  не е съгласуван с Общината, научи сайта ни. Репортер на ZaPernik.com попита общинската администрация знае ли за новия режим, но оттам ни заявиха, че такъв няма.

В същото време в сайта на ВиК Перник са написали, че променят режима и го правят от обяд до вечерта.

Очевидно нещо гнило се случва с водата на Перник. А и незаконно. Може ли директор на ВиК тихомълком да сменя режим на водата както си иска? Това дори предишния директор на ВиК Перник Ваньо Сушата, който в момента е подсъдим за водната криза в Перник не си е позволявал да прави.

Вие сте политическо назначение, не сте на мястото си, крайно време е това да спре„, каза съдийката на Ваньо Сушата в съдебното заседание, което гледаше мярката му за неотклонение.

Какво ли ще каже сега за новия управител на ВиК Борислав Иванов от Младежкото ГЕРБ на Радомир?

Какво налага орязването на водата на перничани, при положение, че сме в коронавирус и града има много вода – в язовир „Студена“, плюс цялата софийска вода?

Защо новият едноличен режим на лицето Борислав Иванов – Кранчето е въведен тайно, несъгласуван с другите институции и немотивиран пред обществото?