Ревю на детски облекла на повече от век правят в Брезник

Ревю-изложба на детски облекла от края на 19 до средата на 20 век ще се проведе в Брезник на 30 май. Събитието е посветено на деня на детето и е продължение на организираното преди 2 години ревю на мода от Брезнишко от преди повече от век.

Тоалетите, изработени от дизайнерката Александра Петрова по фотоси на исторически личности, родени и израснали в Брезник, вече са готови. Моделите- деца и младежи от Брезник, стъпват все по-уверено на подиума, пространството се оформя, сценарият е готов.

По време на спектакъла пред публиката ще оживеят исторически личности, родени и израснали в Брезник, с принос към националната ни култура. Сред тях са бардът Стоян Миленков- създал първите римувани куплети по подобие на днешните хип-хоп звезди, оперната прима Лиляна Барева- прославила българската певческа традиция на най-големите световни сцени, Мила Керанова- съпруга на Гео Милев и майка на Леда Милева и много други.

Ревюто ще се състои на 30 май от 17:30 ч. в пространството пред сградата на ДНА в Брезник, което ще бъде аранжирано като моден подиум. Визуални ефекти ще направят усещането на зрителите още по-вълнуващо. Ще бъдат възстановени дюкяни от някогашната брезнишка чаршия.

Проектът се изпълнява от ОИМ Брезник със съдействието на Община Брезник и е финансиран от Министерство на културата.