„Малкият кмет на Перник“ Жабата чете Бай Ганьо

Вълнуваща среща се състоя в X ОУ „Алеко Константинов“ в Перник, където емблематичната фигура на града –  секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, по-известен като Жабата, се изяви в неочаквана роля. „Малкият кмет“, както го наричат в Общината, се превърна в любим разказвач за учениците от 4-ти клас, четейки им откъси от емблематичната творба на Алеко Константинов – „Бай Ганьо“.

Срещата се състоя в рамките на седмицата, посветена на патрона на училището – Алеко Константинов. Г-н Жлябинков, секретар на Община Перник, се завърна назад във времето, до ученическите си години в X ОУ, за да сподели вълнуващи истории от своя живот.

Децата с любопитство и интерес слушаха разказите на „Малкия кмет“, а след това му подариха книгата „Бай Ганьо“ в знак на почит и благодарност.

Срещата със сигурност ще остане завинаги в сърцата на малчуганите, които имаха шанса да се докоснат до историята и да се запознаят с един от най-разпознаваемите личности в Перник.

„Малкият кмет“ Жабата доказа, че освен умел управник, е и талантлив разказвач, който може да завладее вниманието на децата с емблематични български творби.