Иван Гешев в Перник: 30 лица на разпит заради водната криза в Перник, очакват се сериозни резултати!

Ексклузивно пред съда в Перник прокурор Иван Гешев даде подробности за спец акцията на прокуратурата съвместно с полицията във връзка с разследването за водната криза в Перник. 

„В  момента на територията на Перник и София се провежда разследване по досъдебно производстно свързано с престъпрения, касаещи водната криза в Перник . Делото е на спациализираната прокуратура, провежда се от спец прокуратура съвместо с антикорупционната комисия и ДАНС“, бяха първите думи на прокурор Гешев пред медиите.

Прокурорът на България потвърди, че освен претърсвания и разпити в Перник се провеждат такива и в сградата на Министреството на околната среда и водите /МОСВ/ от следователи. Успоредно с това в МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и министерството на МВР, касаеща различните разрешителни режими за внос на боклук основно от Италия, дъполни Гешев.

30 лица в Перник ще бъдат разпитани относно разследването за водната криза. Дали има задържани ще стане ясно в рамките на деня, а медиите ще бъдат уведомени с пресъобщение, каза Гешев.

Разследването на прокуратурата касае водната криза и затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяването й, каза прокурор Иван Гешев и допълни:  „Положението е трагично в целия град, тук живеят малки деца и възрастни хора. Ние се занимамаве с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Моралната е от друга страна. Ако трябва да коментирам извън качеството си на прокурор, бих казал, че този проблем не е резулат само вследствие от евентуално извършени престъпления, а е комплекс от фактори“, каза Гешев.

„Проведох среща с кмета на Перник и в продължение на тази среща го уведомих за работата по досъдебното производсто и че се провежат активни действия по разследванието и се очакват сериозни резултати. Не съм уведомявал премиера, но работим с колегите от МВР и най-вероятно и  той е запознат за акцията“, каза още прокурор Иван Гешев.

Коментари

коментара