Червения титан на БСП в Перник Ненко Темелков избухна срещу Бойко Борисов заради Гоце Делчев

Червеният титан на БСП Ненко Темелков избухна гневно в социалната мрежа Фейсбук срещу изказване на премиера Бойко Борисов, видя zaPernik.com.

„Вместо да ни обединяват, герои като Гоце Делчев ни разединяват. Нашият герой Гоце Делчев стана повод за коментари във всички посоки. Това е герой, вложил всичко за свободата на Македония. По същия начин Че Гевара, аржентинец, се бие за Куба и загива в трета страна. Вместо да ни обединяват, тези герои всяват ябълката на раздора“, каза Борисов по време на Пловдивския икономически форум.

„Сравнението на Гоце Делчев с Че Гевара е национално предателство. Защото Гоце Делчев се е борил за Македония-поробената част на родината си – България!“, избухна Ненко Темелков.

„И двамата са се борили за свобода, но има разлика. Гоце Делчев се е борил за поробените си сънародници, а Че Гевара за икономическа свобода и справедливост в други държави. Когато ги сравняваш, излиза, че Гоце Делчев се е борил за свободата на друг, а не на българския народ“, смята Ненко Темелков, чийто пост е събрал 46 лайка.