Дясното в Перник се разцепи преди изборите

Валентин Павлов, Бойко Рашков
Валентин Павлов, Бойко Рашков

Десните политически партии в Перник се разцепиха отново преди изборите, научи zaPernik.com. 

След като Продължаваме промяната – Демократична България регистрираха водачи на листата им за народни представители в Перник да им бъдат Кирил Петков и Бойко Рашков, а не местен или одобрен от местните човек, ги чака нова драма – десните в Перник ще се разцепят на тези избори.

Десните избиратели, които не желаят да гласуват за червено ченге, свързано с БСП в миналото, а днес с тъмни фигури, имат алтернатива, която „За Перник“ чува че сотици граждани ще изберат – коалиция „Синя България“.

Коалиция „Синя България“ с лице Вили Лилков в София, ще ползва за водач на листата си собственикът на клиники „ЕО Дент“ Валентин Павлов. Той вече е бил народен представител в миналото, знае как се правят избори и ще играе смело да отцепи колкото се може повече разочаровани избиратели на ППДБ.

Валентин Павлов е синият кошмар на ППДБ днес – от една страна имаме скандалният Бойко Рашков прикрит от Кирил Петков, а от другата страна имаме местен човек – бизнесмен и лекар Валентин Павлов.

Два сценария

  1. Ако „Синя България“ премине 4% бариера, Валентин Павлов има огромни шансове да бъде сред депутатите им, защото резултата в Перник се очаква да бъде добър. Тогава почти сигурно квотата на ППДБ в Перник отпада.
  2. Ако „Синя България“ не успее да мине 4% и не влезе в парламента, то има реален шанс да провали мандата на Бойко Рашков /тъй като Кирил Петков е само параван пред него, ще влезе депутат от друг град/ и по този начин перничани да покажат, че не могат да се гаврят с тях, като ги карат да гласуват за червени ченгета, свързани със скандални фигури и практики.

Ако вторият сценарий се случи то идва голямо унижение: Кирил Петков и Бойко Рашков да не могат да влязат в парламента. Кирил Петков ще се спаси – ще влезе от друг град, в който е кандидат депутат, но Бойко Рашков приключва с депутатската си кариера.

Всичко е в ръцете на перничани, а ние следим темата!