Треньорът на Миньор Юрий Васев доволен: Стартирахме от нулата, завършихме Пети, публиката ни се увеличи с повече от 15 пъти

Старши треньорът на Миньор (Перник) Юри Васев е доволен от финалния спринт на „жълто-черните“, класирал ги на пето място в Югозападна Трета лига. Тръгнал колебливо в полусезона, през последните 11 срещи тимът допусна само една загуба от Хебър (Пазарджик). Финалният мач срещу Банско, завършил 4:0 в полза на перничани, е върхът на усилията ни, каза наставникът на „чуковете“. 

Миньор успя да запише десет точки повече от миналия сезон и финишира с равен брой точки с четвъртия в таблицата – Сливнишки герой, но с по-слаби показатели в преките двубои.

„Ръководството отчита и че заради по-добрата игра на тима публиката е започнала да се връща на стадиона. Докато през есента на мачовете идваха по 70-80 привърженици, сега на трибуните има по 1000-1500 души“, каза Васев.

Той е доволен от представянето на отбора, който след освобождаването на 12 играчи през зимата, реално е започнал от нула и в новия си състав е успял да се сработи.

„В лятната пауза ще вземем още 2-3 нови попълнения“, сподели старши треньорът.

Перничани ще стартират подготовка за новия сезон на 24-ти юни, пише sportal.bg

Коментари

коментара