Сияна Борисова – най-перспективната гимнастичка от Перник

Близо 500 гимнастички участваха в първия международен турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“, чиито домакин беше Перник. Организатори на събитието са СК „Виктория“ , с подкрепата на Община Перник и Българската федерация по художествена гимнастика. 

Международният турнир беше открит от кмета на Община Перник Вяра Церовска, а президентът Георги Първанов връчи специален Приз за най-перспективна състезателика на малката Сияна Борисва от пернишкия клуб по художествена гимнастика „Виктория“.

Турнирът премина с много емоции, а главен съдия бе Савина Ганчева, която има богат опит като състезателка, като треньор във Франция и Великобритания, работила е и с дъщерята на Мадона. Савина Ганчева е впечатлена от организацията на турнира и вниманието, което е получила от организаторите в лицето на Виктория Велинова. Опитната съдийка също бе впечатлена от таланта на малката Сияна от Перник.

Седемгодишната грация определено заслужава високото отличие, защото откакто тренира в Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория“, нама турнир в страната и чужбина, на който да не се е върнала със злато, а често и с няколко медала.

Госпожица Сияна Борисова е безценно откритие за клуба. Тя стана номер 1 миналата година в силния турнир „Златна Купа Локомотив“и приз „Илиана Раева“, като игра в по-горната А категория. Първото място за Сияна бе отредено и на престижния международен турнир “Golden Pirin Cup”в Благоевград през месец май 2018г. В началото на 2019 Сиана се завърна с цели ТРИ  златни медала на многобой от гръцката столица Атина. През месец февруари златото отново бе в ръцете на Сияна на Международния турнир „Купа Берое“ в Стара Загора. През месец март Сияна отново се качи на почетната първа стълбица, като отвя конкуренцията на международния турнир по художествена гимнастика Golden Pirin Cup в Благоевград. Малката грация стана първа в А категория и на международен  турнир за купа „Феникс“ в зала „Армеец“ през месец април.  Злато в Перник Сияна донесе и на провелия се в град Хасково Турнир „Кралица Аида“, отново през април. Злато за Сияна имаше и от международен турнир “Magic Cup 2019“, провел се в Горна Малина през месец май, 2109.

Снимки: Фейсбук

 

Коментари

коментара