Знаете ли колко села в Пернишко мечтаят да се „изгаврят“ с тях както с неблагодарниците от село Ярджиловци?

Първи коментар на zaPernik.com, часове след протеста на част от село Ярджиловци по национална телевизия БТВ, за който може да прочетете тук.

Когато покойния бивш кмет на Перник Росица Янакиева лъжеше село Ярджиловци десетилетие за водопровода и прибираше парите чрез багера на братя Миленови ви беше добре, когато за три години ви изградиха водопровод решихте, че „се изгавриха“ с вас, така ли?

Днес държите плакат „Спрете гаврата с хората на Ярджиловци„, когато две трети от селото ВЕЧЕ ИМА ВОДОПРОВОД, а останалата една трета е с проект в МОСВ и е пред финансиране по програма ПУДОС.

Много бързо забравихте ГАВРАТА с багера на братята Миленови с двата зъба, който години наред имитираше, че построяваше водопровод, но само усвояваше парите.

Много бързо забравихте ГАВРАТА, че пихте вода от тинята.

Много бързо забравихте ГАВРАТА, че ползвате вода, без да плащате години наред. (защото все още нямате водомери, а ползвате водата от язовир Студена).

За Вас не беше ГАВРА, че селото ви по време на червените лъжи беше занемарено, а е ГАВРА, че нещата започнаха да се случват.

Чудим се на кмета Церовска защо се занимава с това село? Защо не вземе да се ИЗГАВРИ с някое друго село и да им направи водопровод там.

Защото на част от българите им е гадно, когато им е добре. Те обичат кочинката. Като един тип животни. „Не сме народ, а мърша„. П. Славейков.

Днес в село Ярджиловци се проведе протест на част от жителите срещу това, че са останали без водопровод. И това е супер. Няма лошо в протестите. Даже обратното – хората трябва да искат от управниците си винаги повече и повече, но хората трябва също така да са обективни. Но на плаката, издигнат зад селския кмет Данчо от партия АБВ пише: „Спрете гаврата с хората на Ярджиловци“. И това при положение, че вече две -трети от селото е с водопровод, а тази останала една трета е с написан и внесен проект за изграждане. А водопроводът беше МЕЧТАТА НА СЕЛО ЯРДЖИЛОВЦИ. Несбъднатата мечта, която вече е сбъдната за две-трети от селото.

Неблагодарници! И понеже кмета на Перник д-р Церовска е неконфликтен човек, който винаги страни от деградивни теми и гледа са си върши работата тихо, все някой трябва да ви го каже:  Пълни неблагодарници сте, вие двамцата с плакатите зад Данчо „АБВ“-то, който си прави предизборната кампания, чрез вас и лъжи! Хубавото е, че вие сте една малка част от селото. Тези плакати с лъжи, според вас, помагат ли на селото или вредят повече?

А знаете ли още колко села мечтаят да се ИЗГАВРЯТ с тях както с вас и да им построят водопровод?

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…

П. Славейков.

Коментари

коментара