Младежи припомнят славата на Перник: За 90 дни с поредица от снимки ще покажем как тупти сърцето на един град

Точно 90 дни ни делят от онази паметна дата през 1929 г., когато с Указ № 402 на цар Борис III, Перник е обявен за град. По повод юбилейна годишнина, Младежи ГЕРБ-Перник ще разкажат в 90 фотографии, запечатали динамиката на града, любопитни и малко известни факти от хилядолетната история на селището, преминало гордо през нелекия си път на развитие през изпитания и възходи.

Инициативата е част  от кампанията „Непознатият Перник“ и се осъществява със съдействието на Регионален исторически музей-Перник. Това е проект, целящ да ни напомни, че Перник е немирен град  на воинска храброст,
индустриализация и „черният бисер на хубавата българска земя“. Като общност наш дълг е да пазим своето културно наследство, знанието за него и да надградим завещаното от предците ни, казват младежите.

„В продължение на точно 90 дни, с поредица от снимки, ще покажем как тупти сърцето на един град, изграден върху хилядолетни пластове история. Ако сме разпалили Вашето любопитство, тръгнете с нас на вълнуваща разходка из дебрите на историята. Харесайте фейсбук страницата „Непознатият  Перник“ и се потопете в неразказаната история на Перник, която чака да бъде споделена“, призовават младите хора.