ДОБРА НОВИНА! Почват ново футболно игрище в кв. „Изток“!

Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от ФК „Металург“ . Хубавата новина беше коментирана по време на среща с кмета на Община Перник Вяра Церовска, кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов и малките футболисти.
Срещата беше провокирана от постиганите резултати през годината. Малките спортисти получиха футболни топки за доброто им представяне на турнира „САНДАНСКИКЪП“. Там те завоюваха второто място и спечелиха симпатиите на публиката.
Кметът на „Изток“ Емил Костадинов им пожела с новите топки да тренират и печелят повече награди. Той сподели , че се надява съвсем скоро момчетата да тренират на нова база, игрището ще бъде с изкуствена трева, което е добър вариант.
„Продължавайте да тренирате и да постигате още успехи, а ние ще се погрижим да имате по-добри условия“, сподели Вяра Церовска и припомни, че ще бъде изграден нов парк в квартала, проектът е готов и включва велоалея , детски и спортни площадки, амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито, разбира се, че няма да липсват и атрактивни съоръжения.
В момента в школата на „Металург“ тренират над 100 деца , родени от 2006 до 2011 година, с това се похвалиха техните треньори Мартин Стефанов и Валентин Валентинов.

Коментари

коментара