Голям страх в Общинския съвет да не влезе прокуратурата по скандала с вчерашната фалшификация

Иво Савов, присъствен лист и липсващия Милан Миланов

Голям страх тресе Общинския съвет на Перник, заради това, че се разбра, че общинския съветник Милан Миланов не е присъствал на заседание на Съвета вчера, но с името му е гласувано. Както вчера zapernik.com първи писа, разкритието направи общинската съветничка Ралица Андреева.

Самият Милан Миланов потвърди пред zaPernik.com, че не е присъства на заседанието, но отрече да е гласувал. В същото време името му фигурира в множество гласувания.

Не съм бил на сесия и никога не съм гласувал. Имам си чисто човешки проблеми – възрастен човек, който трябваше да го закарам на лечение в София„, съобщи Милан Миланов пред zaPernik.com.

За скандала няма какво да коментирам, не аз съм гласувал„, каза Милан Миланов.

Председателят на Общинския съвет на Перник Иво Савов мълчи вече 24 часа. „За Перник“ израти въпроси до него, но отговор все още няма.

В момента в Общинсккия съвет се тресат дали прокуратурата ще се самосезира, както искаха от БСП.

В същото време върви подготовка за организиране на нова сесия на Общинския съвет, която да повтори тази от вчера. Причината, че ако има фалшификация, то решенията, взети на вчерашното заседание на местния парламент стават невалидни.

С факта, че се върви към нова сесия, това означава, че фалшификациите косвено се признават. Защо иначе ще се копира сесията наново?

Прокуратурата още не е казала какво ще направи по въпроса. „За Перник“ чака отговор й от там.