Младежи от Перник на зимен университет на ГЕРБ в Сандански

Трима представители на Младежи ГЕРБ-Перник взеха участие в десетия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ под мотото #EU.bg. Форумът събра над 140 младежи от цялата страна в град Сандански, съобщиха от пресцентъра на партията в Перник.

Десетият Зимен университет на МГЕРБ беше открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместнк-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев и представителя на „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев. Приветствие към участниците отправиха кметовете на Сандански и Благоевград Кирил Котев и Атанас Камбитов, както и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.

„Една от основните причини БСП да напусне парламента бе, за да не участва в процедурата по ратифициране на протокола за присъединяване на Северна Македония към Северноатлантическия съюз“ , съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията – Цветан Цветанов. По думите му това е станало ясно, когато в сряда,  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е предложила ратифицирането на договора да бъде гледано като точка първа, но БСП не са влезли в зала. „Исторически прецедент, който създаде Корнелия Нинова е, че за първи път БСП не участва в процедурата за ратифициране на договор, свързан с държава, която иска да стане член на
Северноатлантическия съюз”, каза още Цветанов.

Той добави, че с напускането на парламента, левицата ще генерира и много фалшиви новини, което е и една от причините да си създадат партийна телевизия.

„Прави се разход, за да има пропагандна машина, която да работи именно за тези фалшиви новини”, допълни Цветанов.

По време на тридневния форум участниците дебатираха по теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. Сред гостите на Зимния университет на МГЕРБ бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.

Обучението се организира с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.