Славчо Павлов поема „Миньор“! Зам.кметът Захариев: Всяка година тръгваме с голямата кошница и накрая  незавършваме добре

ФК „Миньор“ имаше трудна година, която ни накара да преосмислим  стратегията и вижданията ни, защото шест години се случва едно и също в клуба“, сподели заместник-кметът Денислав Захариев на специална пресконференция , на която представи новото ръководство на „Миньор“ заедно с неговия колета зам.-кметът Йордан Павлов.

На директорския пост застава Славчо Павлов, старши треньор е Юри Васев,  а негов помощници Тони Евтимов и Емил Варадинов.

„Всяка година тръгваме с голямата кошница , с големите амбиции и накрая  незавършваме добре. Голяма част от обезпечението на отбора поема Общината, както и поддръжката на тренировъчните терени. Затова искам да заявя в навечерието на Коледа, че всички сме обединени с една мисия – да  намерим облика на клуба и да променим неговия стил на игра“, сподели Захариев.

Директор на клуба е Славчо Павлов, който е сред легендите на футболния клуб , не скри, че е държал много на избора на щаба, с който ще работи.

„ Юри Васев е доказан специалист, той е перничани и сме имали много съвместни успехи, вкарвали сме отбора от „В“ в „Б“ група. Убеден съм в неговите качества и в това, че ще възвърне дисциплината в отбора“, коментира Павлов.

Васев в последните години бе неизменна част от академията на шампиона Лудгорец. Освен успешните години в Разград, той е бил начело на Македонска слава, Марек и Миньор Бобов дол. И двамата му синове играят професионален футбол – по-големият Андреас е в Монтана, а по-малкият Божидар носи екипа на Дунав Русе.

За четвърти път поемам отбора, в 100-годишната история на „Миньор“. Правил съм го винаги в трудни моменти, мисля, че ни чака много работа и много труд ще хвърлим. След половин година ще видите отбора на място,  където трябва да бъде. Почнем ли да връщаме публиката на стадиона, значи  сме свършили много работа“, категоричен е Юри Васев.

На срещата стана ясно, че първата тренировка на „Миньор“ ще бъде на 14  януари 2019 г. Новото ръководство се е разделило с 12 футболисти, като от тях нито един не е перничанин. Новите попълнения ще бъдат обявени по-късно. В отбора остават всички перничани, освен Иво Стоянов, който  напуснал по собствено желания. Тренировките на клуба ще бъдат всеки ден.

Коментари

коментара