Двама перничани пострадаха, след като влак се блъсна в скала край Кресна

Снимка : БГНЕС

Двама перничани са пострадали след тежката катастрофа  с дерайлиралия влак Петрич- Благоевград. На 19-ти ноември, влакът излиза от релси в района на Кресненското дефиле. В следствие на катастрофата са пострадали няколко души, сред които и двамата перничани. 

Единият е 20-годишен младеж, който е с комоцио. Другият е 68-годишен мъж от Перник, който е с разкъсно-контузна рана на носа.

Причината за пътния инцидент са два огромни скални къса паднали на жп линията Кулата – Благоевград . Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „Черниче“. Локомотивът буквално е повдигнат над релсите, покатервайки се над скалните късове. Пожарни и линейки в първия момент се затрудниха да достигнат до мястото на инцидента, тъй като е недостъпно.

След инцидента, станал към 19 ч., вагоните са издърпани назад, за да могат пътниците да се евакуират по въжения мост, намиращ се на 500 м след Османска чешма в посока Кресна. При удара има съборен стълб на контактната мрежа. Напрежението е спряно както и всички влакове в двете посоки, предаде БГНЕС.

А ето и пострадалите:

58-годишна жена от гр.София, която е със скъсано сухожилие на десен крак, 20-годишен мъж от гр.Перник, който е с комоцио, 37-годишен мъж от гр.Петрич, който е с фрактура на главата, 65-годишна жена от гр.Благоевград, която е с фрактура на носа, 60-годишна жена от гр.Благоевград, която е с оплакване от високо кръвно налягане, 33-годишен мъж от с.Черниче, който е с травми в областта на гърдите и корема, 68-годишен мъж от гр.Перник, който е с разкъсно-контузна рана на носа, 48-годишна жена от гр.Симитли, която е с натъртвания по тялото и 53-годишен мъж от гр.Сандански, който е с натъртвания по тялото.

Пробата на машиниста на влака за употреба на алкохол е отрицателна. За случая е уведомена РП-Благоевград.

Коментари

коментара