Златните момичета на Перник отново на върха! Надминаха себе си!

Щастливи сме да ви съобщим  една страхотна новина за едни нежни малки момичета от Перник, които катерят върховете на художествената гимнастика с ускорени темпове!

Пернишките гимнастички надминаха не само конкуренцията, но и собствените си очаквания на първото си за сезона състезание  – традиционно силния турнир „Златна Купа Локомотив“и приз „Илиана Раева“.

Първо място за Сияна Борисова !Първо място Екатерина Георгиева!

Екатерина Георгиева превзе с лекота първото място в категория без уред, 2011г.

Сияна е откритието на пернишкия клуб, а златото толкова й приляга, че е играла в по-горната категория А. Тя е грабнала златния медал в категория „с топка“, също 2011г.

От клуб „Виктория“ е участвала в категория 2007-ма година и Никол Ангелова, която се е класирала на 9-то място с отлично представяне.

Треньорката на малките грации от спортен клуб за художествена гимнастика „Виктория“ – Виктория Велинова разказа за преживяването по време на състезанието пред ТВ Кракра.  Дори и тя не е очаквала такъв шеметен успех за момичетата. Непосредствено след тяхното представяне, всички от групата на Перник не били особено доволни и леко унили, тъй като са мислили, че съчетанията може да се изпълнят и много по-добре. Но каква била изненадата им, когато журито отсъдило злато на малките перничанки? Те дори се погледнали смутено, когато чули имената си и попитали треньорката : Ние ли сме?, преди да се качат на почетната стълбичка. А еуфорията след това не би могла да се опише!

И това е само началото.

Престижното състезание е било само генерална репетиция и проверка за силите си за държавното първенство в Стара Загора, тъй като малките гимнастички, не са се състезавали от 4 месеца.

На държавното от клуба ще заминат Беатрис Петрова, Никол Ангелова, Лора Иванова и Ивая Емилова. Пожелаваме им успех, тъй като това е най-силното състезание за годината, борба за места и силна конкуренция, каза треньорката им Виктория Василева.

А на 24-ти ноември клубът заминава за състезание във Велико Търново, където ще участват и по-малките гимнастички – Сияна Борисова, Маги Топалова, Екатерина Георгиева и новия ансамбъл от 2011 година, които за първи път ще участват на състезание.

Цял Перник се гордее с вас, момичета! Вярваме във вас! Вие не само прославяте Перник, но и цяла България! Успех, само напред и нагоре! 

Снимки: Фейсбук

Коментари

коментара