Властта в Брезник отпусна помощ за болния от левкимия Ради. Кметът на Ноевци А. Асенов: Благодаря ви от името на цяло село!

Еднократна финансова помощ в размер на 1000лв. отпуска за лечението на Радослав Енчев общинския съвет на гр. Брезник. Това стана ясно на заседание, провело се днес. 

Молбата за отпускане на помощта за болния от левкимия Ради бе отправена от кмета и жителите на село Ноевци, без да бъде посочена конкратна сума. На сесията стана ясно, че е решено тя да е 1000лв.

„Искам да благодаря на всички, друго не мога да кажа. От името на Ради и на цялото село – благодаря“, каза кметът на Ноевци Асен Асенов.

Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкимия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

Припомняме, че точно в този момен започва концертът в помощ на Ради в рок клуба  „Търтеите“ в  пернишкия квартал „Изток“ на улица „Благой Гебрев“ № 23Б. Специален гост на концерта е певецът  Дичо, както и пернишките групи Ady’s Trio и Bad City.

Банковата сметка на Ради е:

IBAN BG50RZBB91551009725134 валута BGN
За Радослав Росенов Енчев