Уникален благороден жест за първи път в Перник! Младо семейство дари …

Скъпи перничани, научихме за един изключителен жест на младо семейство, който се е случил в Перник!

Младо семейство от Перник е закупило чисто нови книги за пернишката библиотека. Дарението е със средства от спечелена награда на бащата, който влязъл в класацията за 10-те най- добри инженери в света. Семейството обаче не е пожелало да разкрие имената си. 

От пернишката библиотека казват, че за първи път се случва, дарението да включва закупуването на нови книги с лични средства.

Направилите благородния жест категорично отказаха да съобщят имената си. Двамата съпрузи имат малко дете, което посещава детска градина. Закупените нови произведения включваха много детски книжки, както и няколко от най- нашумелите български автори, сред които новата книга на перничанката Здравка Евтимова- „Зелените очи на вятъра”, която през ноември ще има премиера в РБ „Св. Минков”.
От оскъдната информация за дарителите стана ясно, че съпругът, който е родом от Сливен е спечелил награда като влиза в класация за 10-те най- добри инженери в света. Двамата със съпругата си решават с част от паричната стойност на наградата да направят дарения на нови книги за библиотеките в родните си градове, съобщават от регионалната пернишка библиотека.