Упреци полетяха по адвокатката, която се бори срещу горенето на боклуци в Перник, тя се защити

Известната пернишка адвокатка Анжела Асенова, която разбунва драмата около горенето на боклуци в Перник бе нападната от хора в социалните мрежи, че пускала съобщения по темата основно вечер и защото наближавало предизборна кампания.

Адвокат Асенова поясни:

Бях упрекната, че във ФБ пиша постове вечер, защото така се се влияело на общественото мнение…..
И така, за да е ясна моята позиция защо пиша постове във ФБ вечерта, а не през деня , това съвсем не е избор на време и с цел. Просто тогава имам време и то относително време. През деня имам дела, денят ми минава от една съдебна зала в друга съдебна зала, а после следват срещи с клиенти. И едва вечерта, а доста често и през нощта е времето , в което трябва да да съм пред компютъра, за да напиша искови молби, защити и жалби…И в това удължено работно време е и времето, в което мога да изразя моята гражданска позиция.
И затова не мога да приема за основателни упреците, че постовете ми във ФБ са избрани умишлено като време и цел…, тъй като идвали избори…..защото преди, по време или след избори коректив трябва да е именно гражданското общество!!!

Под поста на адвокат Асенова във Фейсбук, перничанина Людмил Тасков я посъветва да не се обяснява:
Людмил Тасков Анжела, на кого се обясняваш, през деня пишат държавните чиновници – 440000 в РБ, които си уплътняване работното време, а свободните професии отделят от личното си време, когато нямат задължения, за което ти благодаря!!