Уникално! Превръщат Трън в цветна градина!

Интересен проект цели да превърне град Трън ви китна градина. Скоро в крайграничната община от всеки балко и  тераса ще „поникнат“ свежи цветя. Пректът носи името „Цветен Трън“ и е съвместна инициатива на сдружение „България за Трънско“ и Община Трън, осъществена с финансовата подкрепа на Telus International Europe и помощта на КВС агро България.

„Желанието ни е да вдъхновим децата и юношите от СУ „Гео Милев”, които, с помощта на семействата си, да направят града си цветен и привлекателен, както за жителите, така и за гостите на гр.Трън“, казват организаторите.

За целта ще бъдат раздадени 200 сандъчета с различни цветя за прозорци и няколко вида храсти за засаждане в дворовете. Единственото условие е растенията да бъдат отглеждани на видимо от улицата място, за да носят радост на всички.

 

 

Проектът има съревнователен характер: на 15 юни и на 15 септември външна за града комисия ще определи по трима победители, които ще получат награди.
На 15 юни ще бъде награждаването в категория „Най-красиво зацветена фасада/прозорец“, а на 15 септември – в категория „Най-красив цъфтящ дворен храст“.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

На 04.05.2018 год. от 14 до 20 часа и
на 05.05.2018 год. от 10 до 13 часа
във фоайето на читалището ще се раздават сандъчета, торф за засаждане, тор и разсад за отглеждане на прозорец на каскадна петуния, калибрахое, вербена, двуцветен биденс и сакъзче.
Моля, носете попълнена брошурата, която ще получите в училището.
(материалите ще се раздават до изчерпване на количествата).

На 18.05.2018 год. от 14 до 20 часа и
на 19.05.2018 год. от 10 до 14 часа
отново във фоайето на читалището ще се раздават цъфтящи храсти за отглеждане в градина. Храстите са будлея, кариоптерис, вейгела и смрадлика.
Моля, носете попълнена брошурата, която ще получите в училището.
(материалите ще се раздават до изчерпване на количествата).

Коментари

коментара