Над 100 млади фиданки засадиха в Перник

Над 100 млади фиданки бяха засадени и ще красят зелените площи в кварталите „Изток“ и „Тева“ и село Кралев дол. Инициативите са част от кампанията, посветена на седмицата на гората, инициирана от общинското ръководство и партийните клубове на ПП ГЕРБ в Перник.

Участие в озеленителната акция взеха кметът на най-големия пернишки квартал „Изток“ и член на общинското ръководство на политическата сила в Перник инж. Емил Костадинов и общинските съветници Андрей Павлов, Атанас Захариев, Любен Лазаров и Румен Станишев.

Засаждаме тези дръвчета с много желание и ще продължим да се грижим за тях. Нека да ги пазим, защото горите са бъдещето за нас и за децата ни. Те са белите дробове на планетата“, сподели инж. Костадинов. Той обясни, че дръвчетата са от различни видове, които ще подобрят градската среда. Подходящи са за местните климатични условия и са подбрани след съгласуване с еколози.

Кампанията за озеленяване и облагородяване на терени ще продължи в петък и през почивните дни в квартал „Бела вода“ и селата Драгичево и Мещица.

Коментари

коментара