Кметът на Перник Вяра Церовска за пътната обстановка и липсата на парно в училище

Пътищата в Перник са проходими при зимни условия, заяви кметът на Община Перник Вяра Церовска. От събота през нощта общинското ръководство проверява и следи пътната обстановка.

„Основните пътни артерии са почистени. При тези зимни условия градският транспорт не е отказал нито един от маршрутите, към които са поети ангажименти , разбира се, почистването на пътища продължава и в съответствие с обстановката и нуждите на определени места , които непрекъснато изникват“, посочи Церовска.

Заради проблема с топлоподаването със заповед на кмета Вяра Церовска в Перник са разпуснати учениците в Шесто СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Иван Рилски“, ПМГ „Христо Смирненски“, СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Св. Константин Кирил Философ“ в кв. „Тева“ „

„Лично за мен е голям проблем затова, че Топлофикация – Перник не изпълнява задълженията си , не само към абонатите , към които е поела ангажимент, но и към общинските училища, детски градини и здравни заведения. От вчера правя непрекъснато контакти с директорите на учебните и детските заведения . По–голяма част от тях още през нощта са започнали да осигуряват отопление и има учебни занятия в кв. „Изток“, с изключение в Езиковата гимназия, където има намаляване на часовете“, обясни градоначалникът.

Проверката от сутринта на двамата зам.-кметове Севделина Ковачева и Владислав Караилиев показва, че температурата в училищата е между 19 – 22 градуса, в детските заведение температурата е около 22 градуса.

По думите на кмета, директорът на Шесто училище Адриана Ольова е завила, че за нейните ученици утре са осигурени отоплителни уреди и часовете ще протекат нормално.

„Ако температурата не се възстанови и утре няма да бъде учебен ден. Ние следим непрекъснато обстановката“, допълни градоначалникът.

Кметът Вяра Церовска припомни, че от нейно име е изпратено писмо до областния управител и Комисията за енергийно и водно регулиране за отговорността на Топлофикация – Перник и очаква отговор за поетите ангажименти.

Коментари

коментара