Удар по контрабандистка от Перник, намериха в дома й над 20 000 къса цигари

Пернишки полицаи иззеха над 20 000 къса контрабандни цигари.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили апартамент, на ул. „Лом“ в кв. „Изток“, обитаван от 67-годишната Т.С. В него били намерени и иззети 20 880 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК и работата продължава.

Двама застават пред правосъдието за разпространение и притежаване на наркотични вещества.

В края на месец ноември миналата година, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили 36-годишният Д.Р. с постоянен адрес столицата. У него криминалистите намерили и иззели около 10 гр. марихуана. От жилище, обитавано от мъжа на ул. „Струма“ в областния град били конфискувани над 17 грама марихуана. Д.Р. е познат на органите на реда с притежаване и разпространение на дрога. За подобно престъпление е осъждан с влязла в сила присъда. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклоним „задържане под стража“.

28-годишният П.И. от пернишкия кв. „Църква“ ще бъде съден за притежаване на наркотици. Мъжът бил проверен в края на месец юни миналата година, когато от него били иззети над половин грам марихуана и 1, 65 гр. амфетамин. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение  „подписка“. Работата по двата случая продължава.

Коментари

коментара